Το Barbas Project είναι το επιχειρηματικό μας σχέδιο για το κερκυραϊκό εστιατόριο που θα  στηρίζεται στην παράδοσή μας. Πρώτη ύλη κατ’ ευθείαν από τους παραγωγούς και τους ψαράδες, συνταγές αποκλειστικά από το τετράδιο της γιαγιάς Ευαγγελίας και εξυπηρέτηση του πελάτη στηριγμένη στην ομηρική φιλοξενία. Το εστιατόριο βασίζεται στην κληρονομιά του Γιάννη Μπάρμπα.

______________

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί η κουζίνα μας, προέρχεται από τους παραγωγούς.

Το μαγαζί άνοιξε με το πιο φρέσκο ψάρι, βασικοί προμηθευτές ήταν όλοι οι ντόπιοι ψαράδες και ειδικά οι Μαντουκιώτες οι οποίοι συμμετείχαν και στην διακόσμηση του χώρου καθώς τις πίνες και τα όστρακα που μπλέκονταν στα δίχτυα τους τα έφερναν στην Πόρτα Ρεμούντα. Με την πρώτη σας επίσκεψη θα διαπιστώσετε ότι το ενυδρείο μας είναι διακοσμημένο με σπάνιες πίνες και όστρακα από αυτούς τους ψαράδες.

Το ψάρι είναι πάντα φρέσκο, “πιασμένο της ώρας” και είναι πολιτική μας να μένει μέχρι 30 ώρες από τη στιγμή που πιάστηκε στο ψυγείο. Η Πόρτα Ρεμούντα φημίζεται για το φρέσκο ψάρι σε όλη την Κέρκυρα.

Τα κρέατα τα προμηθευόμαστε από τον χασάπη της γειτονιάς, λίγα μέτρα παρακάτω, λειτουργώντας έτσι στη λογική της χασαποταβέρνας, ενός συνηθισμένου φαινόμενου στις μικρές κοινότητες παλιότερα.

Τα λαχανικά μας είναι φρεσκοκομμένα από επιλεγμένα κερκυραϊκά μποστάνια κι έρχονται πρωί-πρωί, μια διαδικασία στηριγμένη στη φιλοσοφία του farm restaurant.